Τηλεφωνικές Παραγγελίες 2551020988 | [email protected] | Blog
Ώρες Εξυπηρέτησης Δευ-Παρ 09:00 - 13:30
Filters

Showing all 12 results

Please add widgets to the WooCommerce Filters widget area in Appearance > Widgets

12 products

Κομποσχοίνια

Κομποσχοίνια κατασκευασμένα από μοναχούς του Αγίου Όρους.

Το Κομποσχοίνι (Κομβοσχοίνι)

 Το κομποσχοίνι που έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι μοναχοί και το χρησιμοποιούν και πολλοί ορθόδοξοι λαϊκοί, είναι συνήθως μάλλινο και πλεγμένο σε διάφορα μεγέθη. Από πολύ μικρό, που φοριέται στο δάχτυλο, έως πολύ μεγάλο: 33άρι (με 33 κόμπους), 50άρι (με 50 κόμπους), 100άρι, 500άρι κ.λπ.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο όσιος Παχώμιος το 320 μ.Χ., ίδρυσε με την βοήθεια του Αγίου Αντωνίου το πρώτο μοναστήρι στην Θηβαΐδα της Αιγύπτου. Άρχισε να αναζητεί τρόπο που θα βοηθούσε τους μοναχούς στην αυτοσυγκέντρωση της προσευχής και στην αρίθμηση των ευχών. Κατά την παράδοση πάντα, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ επισκέφθηκε στον ύπνο του τον όσιο Παχώμιο και του έδειξε πώς θα φτιάξει το εργαλείο που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες της προσευχής. Το εργαλείο αυτό ήταν το κομποσχοίνι.
Στην προσευχή με κομποσχοίνι, που βοηθά πολύ στη συγκέντρωση του νου, ακολουθείται συγκεκριμένη τεχνική μέθοδος. Σε κάθε κόμπο που περνά ανάμεσα στα δάχτυλά του ο προσευχόμενος, μπορεί να λέει μία από τις παρακάτω ευχές:

” Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με  ”
” Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον ημάς ”
” Άγιοι του Θεού πρεσβεύσατε υπέρ υμών ”
” Άγιε Άγγελε πρέ­σβευε υπέρ εμού ”
” Ελέησον ημάς ” ή ” Πρέσβευε υπέρ ημών ” ή συμπεριλαμβάνοντας το όνομα ή τα ονόματα ανθρώπων για τους οποίους θέλουμε να προσευχηθούμε

Το ίδιο ισχύει και για προσευχή υπέρ των κεκοιμημένων:

” Ανάπαυσον, Κύριε, τηv ψυχήν του δούλου σου ”.